Díjak 2013

Csak egyszerűen! A díj – mint tárgy – egy szabályos kocka, három egyelő részre osztott, újrahasznosított gumiőrleményből készült trikolor, az epiteszforum.hu színeiben. Olyan, mint egy mignon, vagy olyan, mint egy lapostetős, háromszintes ház, bolondos színekre festve. Vagy olyan, mint az a bizonyos kocka, a szabályos, megunhatatlan, örök platóni hexaéder. A tökéletesség egyik formája. Csak ez itt most gumiőrleményből van, amit eldobott és összegyűjtött autógumikból darálnak le. Itt csinálják helyben, Magyarországon, nem kell messzi földről idehozni. Játszótereket burkolnak vele, mert rugalmas, tartós, elnyűhetetlen, anyagában színezhető. Az anyag, amit a találékony ember fedezett fel, hogy kevesebb legyen a szemét. Ez a díj nem közvetít bonyolult üzenetet. Építészeknek azt üzeni, hogy újrahasznosítást, kevesebb szemetet, több találékonyságot szeretnénk, méghozzá olcsón – mi, hétköznapi emberek. Egyszerűség, takarékosság, okosság, tökéletesség – játékosan. A díjakért köszönet a Futómacska Műteremnek. A díj Pásztor Erika Katalina ötlete alapján Csizmadia Zsolt formatervező iparművész alkotása.

 

A Hansgrohe felajánlása

egy Raindance Select E 120 EcoSmart Unica’S Puro 90 zuhanyszett 

 

A Raindance Select E 120 3jet kézizuhany fejének átmérője 120 mm, melyek három zuhanysugara közül a Select gomb segítségével könnyedén kiválaszthatja a kívánt sugárfajtát. A kézizuhany zuhanytárcsájának színe fehér, továbbá a zuhanyszett tartozéka a fémhatású műanyagból készült Isiflex 1,60m zuhanycső, és a Casetta E szappantartó. Az EcoSmart technológiának köszönhetően a zuhany mindössze 9 liter vizet fogyaszt percenként.

 

A Vitra felajánlása

egy Alberto Meda által tervezett Physix szék

A Physix szék szerkezetének alapötletét egy folytonos felületű kagylóforma adta, amelyet egyetlen, a két oldalsó tartóelem közé feszített szövettel alakítottak ki. Ezzel a dizájnnal a szék méltán került be az ikonikus székek sorába, annak tipológiáját egy magasabb szintre emelve.

Physix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Autodesk felajánlása

A  Bor Világa élménycsomag (ez egy feldobox ajándékcsomag formájában lesz átadva)

+ autodeskes ajándékok: 4Gb Autodesk pendrive, Autodesk póló, füzet, toll, írótömb, ceruza

autodesk