Ki és mivel nevezhet a díjra?

A Média Építészeti Díjára építészek (illetve építész hallgatók) nevezhetnek azokkal az épületeikkel és/vagy terveikkel, amelyek 2012.08.12 és 2013.09.07. között megjelentek az epiteszforum.hu internetes szakmai napilapban.

A díjnak csak két kategóriája van: épületek és tervek.

Ebben a két kategóriában két díjért lehet versenyezni: az egyiket a média képviselői adják, a másikat a közönség. 2013-ban egy 3 tagú, nemzetközi szakmai előzsűri választja ki a regisztrált munkák közül a 10-12 tagú médiazsűri elé kerülő legjobb 5-6 tervet és épületet – a finalistákat. Az általuk legjobbnak tartott épületek és tervek tervezői 2013. november 7-én este hattól a Katona József Színházban személyesen mutatják be munkáikat. A médiazsűri a nyilvánosság előtt értékel és szóban is kifejti véleményét. A médiazsűri nem építészekből áll, hangsúlyozottan “laikus” zsűri.

A közönségdíjas terv és épület kiválasztása két körös internetes szavazással történik.

Az első körben a legjobb 10 épületet és tervet választják ki az epiteszforum.hu olvasói. Majd a második körben a finalista 10-ből az index.hu közönségszavazatai döntik el, hogy melyik épület, illetve az epiteszforum.hu látogatói – egy második szavazás során –, hogy melyik terv kap közönségdíjat.

lásd még >> időbeli ütemezés, határidők